• ЈУДГ ,, 25 Мај'

    - еднаков пристап до квалитетна воспитно –образовно делување и згрижување на секое дете - индивидуализиран пристап кон детето - вклучување на семејството и пошироката општествена заедницата во воспитно образовниот процес Read More
  • ЈУДГ ,, 25 Мај'

    еднаков пристап до квалитетна воспитно –образовно делување и згрижување на секое дете Read More
  • 1
  • 2
  • 3

Список на лица вработени

Одговорен воспитувач  на објект Сонце Емилија Николова

Одговорен воспитувач на објект Синоличка Викторија Стојановска моб.070251169

Орговорен воспитувач на објект Пони Маја Станковска моб. 071377151

Одговорен воспитувач на објект Искра Лидија Богеска моб.071377180

Одговорен воспитувач на објект Детелинка Симка Јорданоска моб. 075318744

Одговорен воспитувач на објект Морковче Маја Стојчевска моб. 071377106

Одговорен воспитувач на објект Пеперутка Марија Стојановска моб. 075318748

 

Општи податоци

  • згрижување и воспитание на деца од предучилишна возраст

Згрижување и воспитание на деца од предучилишна возраст е облик на заштита на деца кој како дејност се организира за згрижување, престој, нега, исхрана, воспитно-образовни, спортско-рекреативни, културно-забавни активности, мерки и активности за подобрување и зачувување на здравјето и за поттикнување на интелектуалниот, емоционалниот, физичкиот, менталниот и социјалниот развој на детето до 6 години живот, односно до вклучување во основото образование. Детска градинка може да обезбедува престој и исхрана и за деца над шест години, односно од поаѓање во основно училиште до десет години возраст.Згрижување и воспитание на деца од предучилишна возраст е облик на заштита на деца кој  го сочинуваат сите правни и физички лица на територијата  на Република Македонија чија основна дејност е вршење работи поврзани со  згрижување и воспитување на деца од предучилишна  возраст.   

Текст 10

Наскоро..Повеќе инфо...Наскоро..Повеќе инфо...Наскоро..Повеќе инфо...Наскоро..Повеќе инфо...Наскоро..Повеќе инфо...Наскоро..Повеќе инфо...Наскоро..Повеќе инфо...Наскоро..Повеќе инфо...

Наскоро..Повеќе инфо...Наскоро..Повеќе инфо...

Повеќе: Текст 10

Повеќе артикли...

  1. Текст 6

We use cookies to improve our website and your experience when using it. Cookies used for the essential operation of the site have already been set. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk