• ЈУДГ ,, 25 Мај'

    - еднаков пристап до квалитетна воспитно –образовно делување и згрижување на секое дете - индивидуализиран пристап кон детето - вклучување на семејството и пошироката општествена заедницата во воспитно образовниот процес Read More
  • ЈУДГ ,, 25 Мај'

    еднаков пристап до квалитетна воспитно –образовно делување и згрижување на секое дете Read More
  • 1
  • 2
  • 3

Исхрана

-ЈАВНА УСТАНОВА ЗА ДЕЦА – ДЕТСКА ГРАДИНКА ”25 МАЈ” – ОПШТИНА ГАЗИ БАБА – СКОПЈЕ

КОМИСИЈА ЗА ИСХРАНА НА ДЕЦА

Дел. бр. 08-125/5

Од 18.12.2017 год.

ЛИСТА ЗА ЈАДЕЊЕ ЗА ДЕЦА

СЕЗОНА :  ЗИМА 2017/2018

Изработил:                                                                                                                                                      

 Ана Стојменовиќ - мед.сестра  

 Светлана Спасовска - главен готвач  

Контролирал :  

Кети Алексовска  - претседател на комисијата

   

Одобрил :

Емилија Николова - директор

 

 

 

ЛИСТА ЗА ЈАДЕЊЕ ЗА ДЕЦА НАД ДВЕ ГОДИШНА ВОЗРАСТ

СЕЗОНА ЗИМА 2017/2018

 

Ден во неделата

ПРВА НЕДЕЛА

ВТОРА НЕДЕЛА

ПОНЕДЕЛНИК

појадок: интегрален леб со намаз од туна со краставички

                чај со мед и лимон

ужинка:  овошје / зеленчук

ручек:     пилешка супа , потпечени макарони со 

                урда и јајца

ужинка: варена пчница 

појадок: интегрален леб со млечен намаз од пржена урда со јајце, чај со мед и лимон 

ужинка:  овошје / зеленчук

ручек:    тестенини во сос од  јунешко месо ,                                    

                сезонска салата , интегрален леб

ужинка: бисквит прелиен со чоколаден фил / интегрални житарки со овошен вкус 

ВТОРНИК

појадок: палента  со рендано сирење  и кисело млеко 

ужинка:  овошје / печена тиква 

ручек:     вариво ориз со мешан зеленчук,

              печурки и пилешко месо,  

               сезонска  салата,                  

                интегрален леб  

ужинка:  благ пекарски производ

појадок: јуфки со рендано  сирење и јогурт

ужинка:  овошје / печена тиква 

ручек:     пилешка супа, тава ориз со зеленчук/златна 

                мешавина,  печурки и пилешко месо, 

                сезонска салата, интегрален леб  

ужинка:  благ пекарски производ

СРЕДА

појадок: сендвич / лајбица со намаз од путер и сирење , млеко 

ужинка:  интегрален кекс 

ручек:    грашок/ боранија со јунешко месо без коска,  

                сезонска салата , интегрален леб

 ужинка: бисквит торта со пудинг 

појадок: сендвич / лајбица  со намаз од путер и кашкавал  и    

               чај со мед и лимон 

ужинка:  овошје / печена тиква 

ручек:     вариво зелка со јунешко месо,  леб

 ужинка:  пудинг

ЧЕТВРТОК

појадок: интегрална леб  со намаз од павлака и варено јајце, чај со мед и лимон 

ужинка:  овошен сок

ручек :    пире од компири и пржена риба, сезонска

                салата , интегрален леб

ужинка:  овошје 

појадок: пржени лепчиња со јајца и јогурт 

ужинка:  овошен сок

ручек :    македонска јанија со компири, зеленчук и

                јунешко месо, сезонска салата,   

                интегрален леб

ужинка:  овошје 

ПЕТОК

појадок: леб  со намаз од  мармалад и млеко со какао 

ужинка:  овошје / зеленчук 

ручек:     чорбест грав со зеленчук , сезонска

                салата,  леб

ужинка:  солен пекарски производ 

појадок: корнфлекс (крцкави топчиња од житарки

                со вкус на чоколадо) со  млеко

ужинка:  овошје / зеленчук 

ручек:     вариво леќа со ѓувеч , сезонска салата,  

                леб

ужинка:  солен пекарски производ 

Совет за алергии: за алергени, видете ги состојките од кои се направени оброците во прилогот*

 

 

ЛИСТА ЗА ЈАДЕЊЕ ЗА ДЕЦА ДО ДВЕ ГОДИШНА ВОЗРАСТ

СЕЗОНА ЗИМА 2017/2018

 

Ден во неделата

ПРВА НЕДЕЛА

ВТОРА НЕДЕЛА

ПОНЕДЕЛНИК

појадок: тарана со путер и рендано сирење

ужинка:  овошен сок

ручек:     пилешка супа,  пасирани потпечени 

                макарони  со урда и јајца

ужинка:  пудинг  со млеко и кандирана брусница

појадок: тарана со путер и рендано сирење

ужинка:  овошен сок

ручек:     пасирани тестенини во сос од јунешко месо ,  

                пилешка супа, сезонска  салата , интегрален  

                леб

ужинка:  сутлијаш со млеко и суво грозје

ВТОРНИК

појадок: пасирани јуфки со рендано сирење и

                јогурт

ужинка:  овошје / зеленчук

ручек:    пилешка супа, пасирановариво ориз

               со зеленчук, печурки и пилешко месо,   

               сезонска  салата, интегрален леб

ужинка: овошје

појадок: палента со рендано  сирење и кисело

                млеко

ужинка:  овошје / зеленчук

ручек:    пилешка супа, пасиран ориз со зеленчук, 

                печурки и пилешко месо, сезонска

                салата, интегрален леб  

ужинка:  овошје

СРЕДА

појадок: кашичка од интегрални бисквити со млеко

ужинка: овошје / зеленчук

ручек:    пасиран грашок/ боранија со јунешко месо   

               без коска, сезонска салата , леб

ужинка: пире од варено овошје со бисквити

појадок: кашичка од интегрални бисквити со млеко

ужинка:  овошје / зеленчук

ручек:     вариво зелка со јунешко месо,  леб

ужинка:  пире од варено овошје со бисквити

ЧЕТВРТОК

појадок: детска инстант храна –пченични снегулки со

               додатоци

ужинка: овошен сок

ручек:    пасирано   пире од компири и пржена риба,                      

               сезонска  салата , интегрален леб

ужинка: овошје

појадок: детска инстант храна –пченични снегулки со

                додатоци

ужинка:  овошен сок

ручек:    пасирана  македонска јанија со компири,

               зеленчук и јунешко месо, сезонска салата,  

               интегрален леб

ужинка:  овошје

ПЕТОК

појадок: гриз на млеко

ужинка:  компот

ручек:    пасиранчорбест грав со зеленчук , сезонска   

               салата, леб

ужинка: млеко со какао

појадок: гриз на млеко

ужинка:  компот

ручек:     пасирановариво леќа со ѓувеч , сезонска

                салата, леб

 ужинка: млеко со какао

Совет за алергии: за алергени, видете ги состојките од кои се направени оброците во прилогот*