• ЈУДГ ,, 25 Мај'

    - еднаков пристап до квалитетна воспитно –образовно делување и згрижување на секое дете - индивидуализиран пристап кон детето - вклучување на семејството и пошироката општествена заедницата во воспитно образовниот процес Read More
  • ЈУДГ ,, 25 Мај'

    еднаков пристап до квалитетна воспитно –образовно делување и згрижување на секое дете Read More
  • 1
  • 2
  • 3

„Светски ден на децата „ - Објект Сонце (20.11.2018)

уницеф 1уницеф 2уницеф 3уницеф 4уницеф 5уницеф 6уницеф 7уницеф 8уницеф 9уницеф 10уницеф 11уницеф 12уницеф 13уницеф 14уницеф 15уницеф 16уницеф 17уницеф 18уницеф 19уницеф 20уницеф 21уницеф 22уницеф 22уницеф 23уницеф 23уницеф 24уницеф 25уницеф 26

 Наслов на реализирана активност: „Светски ден на децата„

Опис на активноста: Потребата од заштита на правата на децата произлегува од фактот дека тие претставуваат високо ранлива општествена група која лесно може да биде изложена на злоупотреба и насилство. Во согласност со ООН, децата се изложени на насилство, експлоатација, виктимизација од страна на возрасните секојдневно, но и на глад, болести и недостаток на социоекономски услови за здрав и активен живот во државите кои се сметаат за сиромашни или пак за држави во развој.
„Свесни сме дека за да има хармоничен развој на личноста на секое дете , треба да соаздаваме услови тоа да расте во здрава семејна средина, во пријатна атмосфера исполнета со среќа , љубов и разбирање. Токму тоа не задолжува децата да ги третираме како рамноправни на нас возрасните , како активни субјекти и носители на права и обврски . Кон нив треба да се однесува со должно внимание , нив треба да им овозможиме образование , со цел натамошен просперитет на човештвото„ (Народниот правибранител)

Возрасна група: Голема гр. (5-6 год.)

Воспитувач: Ана Мердита

Објект: Сонце

Датум: 20.11.2018 година

We use cookies to improve our website and your experience when using it. Cookies used for the essential operation of the site have already been set. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk