• ЈУДГ ,, 25 Мај'

    - еднаков пристап до квалитетна воспитно –образовно делување и згрижување на секое дете - индивидуализиран пристап кон детето - вклучување на семејството и пошироката општествена заедницата во воспитно образовниот процес Read More
  • ЈУДГ ,, 25 Мај'

    еднаков пристап до квалитетна воспитно –образовно делување и згрижување на секое дете Read More
  • 1
  • 2
  • 3

Ја китиме новогодишната елка - Објект Пони (17.12.2018)

китење 1китење 2китење 3китење 4китење 5китење 6китење 7китење 8китење 9

 Наслов на реализирана активност: Ја китиме новогодишната елка

Опис на активноста: Да се развиваат вештини за движење на дланките и прстите за конкретна цел и да се збогатуваат сетилните искуства преку допирање на различни материјали. Оваа година еден од родителите на децата ни ја донираше својата стара елка и ние заедно со децата имавме задача да ја накитиме . Секое дете донесе и закачи по некој лампион и активно учествуваше во китењето. На тој начин децата ја вежбаа фината моторика на рацете , учествуваа во уредување на занималната. Додека ја китевме елката пеевме и новогодишни песнички

Возрасна група: Голема г. (5-6 год.)

Воспитувач: Крстена Јовановска

Објект: Пони

Датум: 17.12.2018 година

We use cookies to improve our website and your experience when using it. Cookies used for the essential operation of the site have already been set. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk