• ЈУДГ ,, 25 Мај'

    - еднаков пристап до квалитетна воспитно –образовно делување и згрижување на секое дете - индивидуализиран пристап кон детето - вклучување на семејството и пошироката општествена заедницата во воспитно образовниот процес Read More
  • ЈУДГ ,, 25 Мај'

    еднаков пристап до квалитетна воспитно –образовно делување и згрижување на секое дете Read More
  • 1
  • 2
  • 3

Искористување на отпадното масло за јадење - Објект Пони (27.12.2018)

отпад 1отпад 2отпад 3отпад 4отпад 5отпад 6отпад 7отпад 8отпад 9отпад 10отпад 11отпад 12отпад 13

 Наслов на реализирана активност: Искористување на отпадното масло за јадење

Опис на активноста: Цалта на оваа активност беше децата да стекнат сознанија како правилно да се искористи отпадот во овој случај маслото за јадење од домаќинствата, да стекнат навики како да се грижат за природата, односно како да не ја загадуваме .
Децата набљудуваат илустрација, воочуваат детали и опишуваат што гледаат. Потоа го бојат цртежот на кој се прикажани две слики. Прво како не треба да се постапува со искористеното масло за јадење и второ како треба правилно да постапиме. Петко од 5+ е позитивниот лик кој не учи како правилно се собира маслото за рециклирање

Возрасна група: Голема гр. (5-6 год.)

Воспитувач: Крстена Јовановска

Објект: Пони

Датум: 27.12.2018 година

We use cookies to improve our website and your experience when using it. Cookies used for the essential operation of the site have already been set. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk